Få styr på din kost

Alle der har igennemgår et stort vægttab, vil have svært ved, at få hverdagen til at hænge sammen efter et vægttab. Det kan for mange være svært at få kørt madrutiner ind i hverdagen, der holder i længden. Det kan være alt fra fysiske øvelser til madvaner eller størrelsen af portionerne. Det kan være svært at ændre sine madvaner, når man bor sammen med andre, som fortsat spiser det samme. Hvis man ikke har backup i hjemmet, kan det være meget svært at ændre sig. Er dit problem i størrelsen af portioner, så er det letter at fikse end dine madvaner. Er din last at du spiser usundt, kan det være svært at skulle ændre hele din livsstil. Her er det godt at finde nogle, som kan hjælpe dig igennem ændringerne. Det kan være dine kollegaer, din mand eller familie, som du får til at ændre kost sammen med dig. Jeg gennemgik et vægttab på 10 kg, som jeg delte med alle i min omgangkreds. På den måde havde jeg mange til at hanke op i mig. Derudover udvekslede min bedste veninde og jeg billeder af alle måltider, som vi spiste. På den måde blev jeg gjort mere opmærksom på, hvad jeg egentlig spiser i løbet af en dag.

Køb tøj, som motiverer dig

Når du er igang med et vægttab, er det en god ide at finde tøj i en størrelse mindre, som kan motivere dig. Jeg gjorde det, at jeg hver anden måned købte en ny kjole til mig selv, som jeg gerne ville kunne passe. På den måde kunne jeg skubbe mine grænser, på en måde som passede til mig. Jeg havde derfor noget at se frem til hver måned. Det blev en konkurrence, at tabe sig fordi jeg skulle kunne passe den flotte kjole som jeg lige havde købt. Jeg hængte kjolen på døren derhjemme, så jeg hele tiden kunne se den. Det motiverede mig hver gang jeg skulle spise, så jeg ikke spise for meget. Ved at se på kjolen hver aften, når jeg skulle tage en bid, så kunne beherske mig. Du skal naturligvis finde noget, som passer til dig og din livsstil, men det er en nem og succesrig måde at gøre det på. Det giver også en fantastisk følelse, når du kan lukke en kjole, som du ikke kunne før. Det er den bedste måde at se resultater på, fremfor at stå på vægten.

Gør det sjov at tabe dig

Jeg kan ligeså godt sige det nu… Det er ikke sjovt at skulle gå på kur. MEN man kan gøre det sjovt! Du kan finde den sport, som gør dig glad. Er det at tage på hold i fitness, så få dine trænings venner med. Du kan på den måde gøre det super sjovt for jer alle. Finder du en sportsgren, som du syntes om, så vil du glæde dig til at skulle træne i stedet for, at se det som en sur pligt. Er du ikke til fitness, men derimod til udendørs sportsgrene? Meld dig ind i en løbeklub eller tag ud og kør mountainbike med nogle. Hvis du vil undgå at det bliver kedeligt, kan du veksle imellem forskellige typer af træninger. Det vigtigste er at finde noget, som kan motivere dig.