Et sygdomsforløb kan sætte sine spor på ens liv på mange andre måder end fysisk. Alle der har været igennem et lang sygdomsforløb, ved at et sådan forløb kan bremse mange aspekter af ens liv på samme tid, alt fra ens sociale og professionelle liv til ens følelsesliv. Vi ser her på hvordan du bedst kan komme igen, og gøre brug af kurser, foredrag og uddannelser, så de hjælper dig bedst muligt.

Fysisk og psykisk 

De forandringer der sker under et længerevarende sygdomsforløb ændrer ens virke både fysisk og psykisk. Selvom det ofte resulterer i umiddelbar nedgang, kan de ændringer kroppen og sindet gennemgår, også vise sig at påvirke en til det bedre. Udviklingen gennem et helingsforløb, medfører nemlig ofte også en revurdering af tidligere vaner og rutiner samt de mange kalder et reelt wake up call 

Nogle sygdomme samt healingsforløb er præget af de rutiner og vaner kroppen lever i, hvad enten det er med for meget/for lidt bevægelse man udøver, hvilken diæt man fører, om man er stresset, ryger og lign. 

Derfor er et forløb oftest også præget af de store forandringer i vaner kroppen unægteligt skal igennem samtidigt med at den tynges af sygdommen. Efterfølgende skal de nye ændringer også bevares hvilket kan stresse patienter, og afskærme disse fra den tryghed man ofte forbinder med vaner. 

Intet er dårligt for noget

De store ændringer, kan medføre stress, forvirring og discomfort, men kan på sigt være med til at forbedre den tidligere sygdomsramtes livskvalitet helt afsindigt. Hvor nogle mener de har fået livet tilbage eller sågar er startet et helt nyt. 

I et sygdomsforløb kan fremtidsudsigten til tider blive negativ, men formår den sygdomsramte at vende de udfordringer de møder på den anden side af forløbet, til en positiv mulighed for forandring og udvikling, oplever mange ikke kun en fysisk bedring men også et psykisk stærkere sind, der går fremtiden i møde på helt ny facon. 

Tilbage på arbejdsmarkedet

De ændringer der sker i en privat, kan have en stor effekt på ens personlige forhold og sociale relationer, hvor flere kan opleve et behov for at forny eller afskedige tidligere forhold eller eksisterende rutiner i forhold. Alle er ændringer der vender op og ned på dagligdagen, men kan resultere til en opgang i livskvalitet, efter kampen er taget op. 

Hver gang en kamp er overvundet stiger selvtilliden og inspirationen hos sygdomsramte, hvilket påvirker den mentale selvtillid til at være mere modstandsdygtig overfor nye udfordringer. 


Selvom private forandringer er skelsættende og afgørende, samt bør håndteres som første prioritet, er det ikke altid forandringer der er nemme at viderebringe til ens professionelle liv. 

Trods en til tider stor udvikling i sindstilstand og fysik, kan den givne periode væk fra arbejdsmarkedet, være afgørende for mulighederne for at vende tilbage. 

Foruden nedsættelsen eller mangel på kompetencer ift. udviklingen der er sket i perioden, følger skepsis hos arbejdsgiver, men vigtigst af alt den lavere selvtillid og ofte dårlige samvittighed der opstår hos den sygdomsramte. 

Du kan komme tilbage bedre end nogensinde før 

Vi anbefaler derfor  at hvis du er tidligere langtidssygemeldt, eller måske på nuværende tidspunkt er i et forløb, eller på vej ud, at du husker dig selv på at der findes små skridt på vejen. Der er flere ting du kan gøre for at hjælpe dig selv i fremtiden, med at være relevant, og som vigtigst af alt kan holde den dårlige samvittighed i skak. 

Online findes der et utal af kurser og uddannelser, i adskillige brancher og funktioner, der kan hjælpe dig med at holde dig relevant og evt. bedre dig selv, indtil du har brug/lyst til at komme tilbage på arbejdsmarkedet. 

De online kurser og uddannelser kommer fra højt respekterede og inspirerende foredragsholdere, der guider en igennem alt fra bogholderi, til optimering og til hvordan man kommer tilbage på arbejdspladsen. 

Kurserne og foredrag, kan både tages hjemme fra komforten af ens eget hjem, på skolebænken eller via en enkelt dag sammen med ligesindede hvor der networkes og snakkes. Fælles for dem alle er at du kan tage det i dit eget tempo. Der findes også deciderede uddannelser der ender i eksamensbevis,  såfremt du føler der skal ske noget helt nyt, i din nye fremtid. 

Husk at vi alle kommer videre i vort eget tempo, og præcist når det er meningen vi skal -& vi skal nok nå i mål på den mest ideelle måde for os selv, så længe vi gerne vil.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *