Denne gang skal vi videregive et tip, til hvordan du kan bruge aktiviteter til at komme tilbage til hverdagen. Og hvordan du ved at gøre nye vaner og gøremål som en fast del af din hverdag, kan tilføje ny energi og lykkefølelse til hele dit liv. 

To skridt frem, aldrig mere tilbage

I en hård periode går livet og kroppen i undtagelsestilstand,  og normale vaner, rutiner, relationer, samt drømme sættes på hold. Så hvad gør man når hverdagen vender tilbage igen. At komme sig over stor sygdom, tab eller traume, kan være en livsopgave der sætter sine spor. At vende sit liv op og ned kræver mandsmod, disciplin, vilje og styrke, og for mange vil sådan en rejse være en der sætter sine spor og forandrer ens liv for evigt. 

Brug hjertet

Et nyt ståsted er det ideelle sted at tage nye valg, og vælge bevidste beslutniger med hjertet. Det første skridt er at føle efter hvad du ønsker at bidrage med til dit liv, for tager vi ikke disse skridt bevidst, vil hverdagens trummerum og magelighed hurtigt tage over, så vælg aktivt hvilke elementer du føler din hverdag og liv skal bestå af. 

Tag afsæt i dit indre, måske du har en ungdomsdrøm du ikke har udlevet, et fællesskab du gerne vil indgå i, eller blot et element du bør tilføje for at sikre din bedring i fremtiden.  Uanset hvad du vælger, så ved at det at tage et valg, er et skridt i den korrekte retning.

En go´ ide på krogen

Denne gang vil vi gerne videregive et tip, vi nyligt selv fik overrakt, nemlig at bruge fiskeri som heling og en god aktivitet at komme tilbage på. 

Fiskeri er en gammel kending, en aktivitet ældre end vor ganske land, og ikke altid på manges læber, hvilket er en skam. Fiskeri kan nemlig tilføre adskillige af de elementer vi har allermest brug for, når man er ved at komme ude på den anden side af en livsopgave. 
Ved at kaste sig ud i fiskeri, vil du tilbringe adskillige timer udenfor med frisk luft i lungerne, sol imod huden og med roen omkring dig. Alle disse er elementer er videnskabeligt bevist at afhjælpe mentale udfordringer, såsom stress, angst og depression. 

Fisketur for sjæl og krop

Fiskeri er trods manges forventning også en aktiv og kropslig sport, en der kan udøves uanset forudsætning for styrke og udholdenhed, det eneste nødvendige er at hænderne skal kunne gribe om stangen. Trods indgangs niveauet er lavt, og sagtens kan foretages siddende med letvægtsstænger,  kan fiskeri også styrke en krop i fysisk god form.  

Hvis man eksempelvis vælger fiskeri stående i vand, hvor der foretages mange kast, kan modstanden fra vandet kombineret med vægten fra stangen  sagtens styrke selv den stærkeste krop. 

Endnu flere plus-point

Foruden de fysiske og mentale fordele ved fisketuren, giver fiskeriet, også et formål og et håndgribeligt resultat ved selve aktiviteten, hvilket for mange kan øge motivationen og bevare fokus. 

Fiskeri behøver desuden ikke foregå alene, der findes adskillige klubber, arrangementer samt faciliteter hvor der er rig mulighed for socialt samvær omkring fiskeriet. Der forefindes både de af den højtråbende og lattermilde slags, til de hvor stilheden nydes i fællesskab, alle inden for flere aldersgrupper og køn. 

Ud med snøren

Hvis dette lyder som noget for dig, eller en du har kær, så anbefaler vi dig at undersøge hvad mulighederne for at fiske nær dig er. Du finder adskillige informationer online, om praktik såsom udstyr, fisketegn mm. & hvem ved måske er der en fiskeklub med fiskeudstyr online nær dig, der blot venter på at du kommer og smider snøren i og begynder resten af dit liv med havluft i lungerne og et blik imod endnu bedre tider.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *